Nagyváradi Anna Nőszövetség
Fejléc
 
AKTUÁLIS
 
Elnökség

 

Ezen a képen látható az ANNA NŐSZÖVETSÉG zászlaja, akik közrefogják Széll Kató kulturális, alelnök (www.gportal.hu/szell-kato), valamint Kelemen Marika, elnök (www.gportal.hu/kelemen-marika).

Bemutatkozás >>

 
JUBILEUMOK

Tízéves jubileum >>>


 A Nagyváradi Anna Nőszövetség 2010-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját! >>>

 


FELHÍVÁS >>>   BEMUTATKOZÁS >>>  Plakát >>>

 

 
ANYÁK NAPJA

Mogyorossy István színművész köszöntője.

(A videó megnyitásához kattints a képre)

 

Anyák napi egyveleg Mogyoróssy Istvánnal

Indexkép

 

Utolsó fellépés - Szilveszter 2008/9

 

 
FESTUM VARADUNUM
 

 FESTUM VARADINUM

szervezése

Varadinum Kulturális Alapítvány Kuratóriuma

 

 

 
BINCISZ

BINCISZ (BIHAR MEGYEI ÉS NAGYVÁRADI CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE)l 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2004-07-05
 
Képeink
KépeinkKéptárak: Súgó
BINCISZ DELEGÁCIÓ TAGJAIKÉNT BERETTYÓÚJFALUBAN
Szövetségünk a BINCISZ (BIHAR MEGYEI ÉS NAGYVÁRADI CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE) tagszervezeteként vett részt Betettyóújfalu önkorményzatának a "Művelődés és tanulás hete" alaklmából szervezet ünnepségén.
Debrecenben a Nyugdíjasok klubjával.
Széll Kató alelnök képviselte szövetségünket a debreceni delegációban.
SZÉLL KATÓ EGYÉNI TÁRLATA
SZÉLL KATÓ alkotóművész, az ANNA NŐSZÖVETSÉG alelnöke, egyéni kiállításának megnyitójára, 2004 október 20. szerda 17 órai kezdettel kerül sor. A kiállítás megtekinthető 2004. október 20 - november 6.
ANNABÁL
Ennek a névnek, Anna, különös hangzása van Nagyváradon. Az 1908-1911 között a Váradon tanárkodó költő, Juhász Gyula (1883-1937) szerelemre lobbant egy szép, de számára elérhetetlen színésznő, Sárvári Anna iránt, akinek jelképpé átlényegülő alakja meghatározója lett szerelmi lírájának. Az Anna-versek, a magyar költészet gyöngyszemeivé lettek. Ennek emlékére vette fel Nőszövetségünk az ANNA nevet és rendezi meg évente az ANNABÁLT.
ANNABÁL 2004.
Az idén a nagyváradi Ady Endre Líceum dísztermébe tartottuk az annabált.
Elnökség
ANYÁK NAPJA
Kevés olyan szívmelengetô ünnep van, mint az anyák napja. Ekkor köszöntjük édesanyáinkat, megköszönve nekik mindazt a szeretetet és gondoskodást, mellyel születésünk óta elhalmoztak bennnünket.
NŐK NAPJA
Minden évben március elején a nõk kerülnek a fókuszba. Köszönet, elismerés, odafigyelés, egy szál rózsa vagy tulipán, egy csokor hóvirág a NÕnek, aki szeretõ feleség, gondoskodó, féltõ anya, vonzó szeretõ, a titokzatos lény.
Konferenciák,szimpoziumok
Számos általunk szervezett, illetve meghívottként, mások által szervezett rendezvényeken vettünk részt.
CIVIL SZERVEZETEK NAPJA
A Civil Társadalom Napja első ízben 2001. május 17-én került megszervezésre Nagyváradon és tudtunkkal egész Kárpát-medencében . E rendezvényt, a BINCISZ-el közösen, azóta évről évre magasabb szinten megrendeztük
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA
Büszkék vagyunk arra, hogy a BINCISZ (www.bincisz.ro) tagszervezeteként először szerveztük meg Nagyváradon a budapestivel egyidőben, január 22-én, a HIMNUSZ születésének naján ezt a rendezvényt.
DíSZVENDÉGEINK
ADVENT
Minden évben Mikulás és Karácsony között tartjuk az ökumenikus adventi ünnepséget.
STUDIUM ACADEMICUM ALAPÍTVÁNY
A kisebbségek szerepe Románia Európa Uniós csatlakozásában.
ANYASÁG
Olvasd el a szöveget, csak azután nézd meg a képet. Tényleg csodálatos ÓRIÁSI!!!!! A világon sok van, mi csodálatos, de az életnél nincs csodálatosabb! Ez az egyik legfantasztikusabb fénykép, amit az ismert univerzumban valaha is készítettek. Egy amerikai fényképész készítette egy operáció alatt, amint egy súlyos gerinc-rendellenességet próbáltak helyrehozni egy magzaton az anyaméhen belül a terhesség 23. hetében. A fényképész akkor még nem gondolta, hogy élete egyik legfontosabb képe lesz ez, hiszen a cél csupán a méhen belüli gerincműtét fényképeken is történő dokumentálása volt. Miközben Paul Harris fotós az Egyesült Államok-beli Tenesse állam Nashville városának Vanderbilt egyetemén, a sebészeti klinika műtőjében fényképeket készített a műtét folyamatáról, megörökítette azt a pillanatot is, amikor a baba az anyai méhből kiemelte a kis kezét, és az őt operáló orvos ujját megfogta. Ez a hihetetlen fénykép a világ rengeteg újságjában megjelent, s Írországban az egyik "legerősebb zászlója" lett az abortusz legalizációja ellen küzdőknek. Az ici-pici kéz, ami meghódította a világot, Samuel Alexanderé aki tavaly december 28-án megszületett (amikor a fénykép készült, alig több, mint 5 hónapja volt a mama hasában). Ha komolyabban elgondolkodunk, megértjük, hogy az élet tényle csak egy hajszálon múlik. Az orvosok biztosak voltak benne, hogy nem tudták volna életben tartani a kisfiút a méhen kívül, így a méhen belül műtéttel kellett megoldani azt a rendellenességet, amit nem tudott volna túlélni. A méhet bevarrták, hogy a baba normálisan fejlődhessen tovább. Ezért is ezt a képet nyilvánítják napjaink egyik legfontosab orvosi fényképének. Samuel a legfiatalabb páciens, aki ilyen operáción túlesett. Valószínű, hogy Samuel Alexander Armsnak megszoríthatja majd egyszer Dr. Brunner sebészprofesszor kezét -most már az anyai méhen kívül. Justine McCarthy tévé-bemondónő megjegyezte, hogy képtelenség nem elérzékenyülni a pici kéz hatalmas erejét látva amint egy operáló sebész ujját szorítja, és lehetetlenség nem elgondolkodni azon, hogyan tud egy kéz életet menteni...
ANNA-NAPI ÜNNEPSÉG 2005.
HELYSZÍN TIBOR ERNŐ GALÉRIA Nagyvárad Kanonok sor 14 sz.
II. Civil Találkozó Tatán
Dr. Fleisz János, A BINCISZ elnöke és Kelemen Mária, a Nagyváradi ANNA nőszövetség elnöke a tatai MAGYARI ZOLTÁN NÉPFŐISKOLA vendgeiként vett részt a találkozón.
VIDÉKI NŐK NAPJA 2005.

A rendezvény célja, felhívni a figyelmet a vidéken élő nők áldozatos munkásságára. Ők azok aki a családban és a közösségeikben éltetik a hagyományokat, őrzik kulturális értékeiket és mindezeket igyekszenek átadni a felnövekvő nemzedéknek.

 Kitüntettejeink:

  1. Berek Elza, nagyszalontai pedagógus. Népművészeti tevékenysége a szalmázás és mézeskalács készítés.
  2. Berek Hajnal, Berek Elza leánya, aki édesanyja nyomdokaiban lép. Jelenleg egyetemista Kolozsváron, néprajz szakos. A NAGYVÁRADI TÁNHÁZ állandó vendégei.
  3. Daróczi Irén, aki Nagyváradon a népművészet népszerűsítésével foglakozik, kedvenc tevékenysége a gyöngyfűzés és a nemezelés. A NAGVÁRADI GYERMEKTÁNCHÁZ és TÁNCHÁZ állandó vendége.
  4. Fekete Mária, aki Nagyszalontán a népi kismesterségek oktatója és a népi játszóház vezetője. Népművészeti tárgyaikat gyékényből, szalmából és csuhéból készítik.
  5. Hodgyai Edit, a micskei általános iskola igazgatója, a helybeli GÖRBÖC TÁNCEGYÜTTES vezetője. Nevéhez fűződik Micske monográfiájának két kötetes kiadása is. A táncház-mozgalom oszlopos tagja és zászlóvivője.
MEGHÍVÓK

 
Naptár/Ajánló
2019. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
HíRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
LAPOZGASSUK

 

http://www.transycan.net/cafe/

http://www.origo.hu/

noilapozo/

 Nők vagyunk logo

http://www.nokvagyunk.hu/

 
RÓLUNK SZÓL

 
FŐZŐCSKE

KONYHA

http://konyha.lap.hu/

TVÉVÉSZAKÁCSOK 

http://tvszakacsok.lap.hu/ 

STHÁL KONYHÁJA

http://www.stahl.hu

www.mostabudai.hu

http://www.lacibacsi.hu/

SZAKÁCSKÖNYVEK 

   http://www.szakacskonyv.lap.hu

www.gundel.hu

www.mindmegedte.hu  

 
CSALÁD

 http://csalad.lap.hu/

 

 
A kezünk kéznél van.

http://furgeujjak.atw.hu/

http://kezimunka.lap.hu/


 Animált kép

www.edizo.hu

 
OLVASNI JÓ

http://mek.oszk.hu

 
BUDAKALÁSZI TALÁLKOZÓ

 Kárpát-medencei

Kisebbségi Magyar Közművelődési

Civil Szervezetek Fóruma

 
NAGYVÁRADI CIVIL KEREKASZTAL (NCK)

 

 

 

 
Menü
 
VIRÁGKARNEVÁL

 

2007. augusztus 21.

Klikk ide:

 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...